Τοποθεσία

   Η Τήλος είναι ένα μικρό νησί των Δωδεκανήσων που βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και τη Ρόδο. Η συνολική έκταση της είναι 64.525 km² και έχει 533 μόνιμους κατοίκους. Στο νησί υπάρχουν τρεις οικισμοί, το Μεγάλο Χωριό, τα Λιβάδια και ο Άγιος Αντώνιος.
   Στη μυθολογία, ο Τήλος ήταν γιος του Ήλιου και της Θάλειας, αδελφής των Τελχινών. Ο Τήλος ήρθε στο νησί για να αναζητήσει βότανα για την άρρωστη μητέρα του. Του άρεσε τόσο πολύ που αργότερα επέστρεψε και το ονόμασε Τήλος. Στο νησί επίσης έχτισε ναούς για τον Απόλλωνα και τον Ποσειδώνα.
   Ιστορικά η Τήλος αναφέρεται από τον Όμηρο, επειδή έχει πολλά αρχαιολογικά μνημεία. Το 1970 ο Έλληνας καθηγητής Παλαιοντολογίας Νικόλαος Συμεωνίδης ανακάλυψε ένα σπήλαιο, νεκροταφείο νάνων ελεφάντων στην περιοχή της Μυσαριάς. Στο νησί επίσης μπορεί κανείς να βρει, ένα μικρό μουσείο παλαιοντολογίας που έχει πολλά από τα ευρήματα του Αρκάδιου σπηλαίου.
   Στο νησί μπορεί κάποιος να φτάσει με καράβι από το λιμάνι της Ρόδου και από το λιμάνι του Πειραιά.
   Η Τήλος είναι ένα μικρό νησί με πολλές φυσικές ομορφιές και ιστορικά μνημεία. Έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να διατηρήσει την παραδοσιακή ταυτότητα της που εκπλήσσει ευτυχώς τους λίγους επισκέπτες, την μοναδική θέα και τις υπέροχες παραλίες.
   Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι καλυμμένο με πέτρες, εκτός από ένα μικρό τμήμα της κοιλάδας στο κέντρο του νησιού. Οι ντόπιοι εργάζονται με τη γεωργία και την αλιεία. Είναι πιστοί στον παραδοσιακό τρόπο ζωής τους και διακρίνονται για τη φιλοξενία τους. Η Τήλος κατοικείται από προϊστορικούς χρόνους. Τα μνημεία του μεγάλου χωριού, το Ενετικό κάστρο, οι βυζαντινές εκκλησίες και τα οστά των μικρών ελεφάντων, είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτουν σημαντικές πτυχές της ιστορίας του νησιού.
   Η Τήλος είναι ένα από τα πιο απομονωμένα νησιά των Δωδεκανήσων. Ένα όμορφο και ήσυχο περιβάλλον για ξεκούραστες διακοπές!